Historie
Arie van der Spek (opa) is in 1928 de grondlegger van het bedrijf, hij begon met de verkoop van voeraardappelen, hooi en stro, later kwam daar ook erwtenloof en suikerbietenpulp bij.

Vanaf 1952 kwam Gijs van der Spek in de firma, het bedrijf groeide toen uit tot middel groot bedrijf met 4 auto's. De handel van bierborstel (afvalproduct van bierbouwerij) gaf het bedrijf continu´teit.
De borstel werd geladen bij brouwerij van Piet Bouf in Luik later beter bekend van Jupiller. Zo werden er elke week zo'n 6 tot 15 vrachten geladen die dan door heel Nederland op de boerderijen werden gelost.
In de jaren '70 nam zoon Gijs het stokje over van Arie en begon ook met transport voor derden. Zo reden we in die tijd vele vrachten consumptie aardappels van boer naar fabriek, en dit werd gecombineerd met de handel en transport van andere fourage producten.

Mede daardoor hadden we in 1978 een van de eerste auto's met het zogenaamde haakarm systeem in Nederland, dit om beter te kunnen manoeuvreren op de vaak kleine en moeilijk bereikbare boeren erven. Dit gaf als voordeel dat alleen de voorwagen direct het erf op kon, de aanhanger kon dan buiten op de weg blijven staan.
Vanaf die tijd hebben we ons volledig gericht op het transport van meerdere producten, zo reden we veel waspeen vanuit Katwijk naar conservenfabrieken in BelgiŰ. Daarnaast zijn we gestart met het vervoer van zeecontainers dit om de continu´teit binnen het bedrijf te bewaren.

In de jaren '90 deden de zonen van Gijs een voor een hun intrede. Het bedrijf groeide en had op dat moment ongeveer 7 auto's. Uiteindelijk is alleen Theo doorgegaan in het bedrijf en heeft dit in 2005 van zijn vader overgenomen.